Bringer frem magiske Narnia i Gjerdrum

Bringer frem magiske Narnia i Gjerdrum

25 unge amatørteaterskuespillere bringer denne uken frem den magiske verden Narnia i Gjerdrum kulturhus.

Gjerdrum amatørteater – GAT – har torsdag premiere på «Narnia – Løven, heksa og klesskapet». 25 unge amatørteaterskuespillere, med hele ni debutanter bringer C.S. Lewis klassiske historie til scenen.

– Det er snart 70 år siden denne magiske verden Narnia ble presentert av C.S. Lewis. Nå bringer vi denne fantasifulle og mørke, men allikevel håpefulle forestillingen frem her i Gjerdrum, forteller regissør Chriss Therese Granberg.

Narniahistorien forteller om Pevensie-barna og deres tur gjennom klesskapet og inn i Narnia. Der får de nye bekjentskaper, store farer skal overkommes på veien mot slottet Cair Paravel. Kampen mot den onde heksen møtes med mot. Samtidig møter de magiske skapninger som fauner, enhjørninger, kentaurer og demoner.

Les mer i Romerikes Blad her

Imponerende skuespillere

Regissøren er imponert over de unge skuespillernes innsats gjennom høsten:
– Det er fantastisk å se hvordan amatørteateret vokser, og en glede å få ta del i det, sier Chriss Therese Granberg.

Skuespillerne startet arbeidet med stykket tidlig i høst, og siste uken har det vært full aktivitet både på og bak scenen i Gjerdrum kulturhus for å få stykket ferdig.

Stor dugnadsinnsats

Med 25 skuespillere på scenen er det mye dugnadsinnsats bak scenen for å få stykket på plass:
– Foresatte har jobbet mange timer, stilt lokaler og virkelig stått på for å få til dette, forteller leder Øyvind Abelset i Gjerdrum amatørteater:
– 45 roller er mange dugnadstimer for kostymegruppa. Scenegruppa har laget flotte og kreative kulisser, også denne gangen i store formater, forteller han.

Øyvind Abelset er også imponert over skuespillerne og regissørens innsats:
– Ungdommene har lest, øvet og lekt seg frem imot forestilling. Det er kjempegøy å se at de litt stille og rolige ungdommene som møter opp til første øvelse vokser og virkelig tar scenen. Det er mye energi og glede i den flotte ungdomsgjengen vår!

Gjerdrum amatørteater spiller Narnia – Løven, Heksa og Klesskapet i Gjerdrum kulturhus.
Torsdag 29. november klokken 19.00
Fredag 30. november klokken 19.00
Lørdag 1. desember klokken 15.00
Søndag 2. desember klokken 14.00 og klokken 18.00

Billetter kan bestilles her!