Kulturpris til Jonatan Abelset

Kulturpris til Jonatan Abelset

Kommunestyret i Gjerdrum har besluttet at Unge utøveres kulturpris 2016 tildeles Jonatan Abelset. Han er en av GAT-ungdommene med lengst fartstid og vi vet derfor at de har funnet er en svært verdig vinner.

I tillegg til sin innsats som skuespiller har Jonatan utmerket seg innen musikk og diverse former for visuell kunst. I GAT har vi hatt glede av dette bl.a. ved at Jonatan har laget flotte plakater til de to siste forestillingene. I det daglige er han elev ved Medier og kommunikasjon på Nannestad videregående skole.

Dette er tredje år på rad at prisen tildeles en person med tilknytning til Gjerdrum Amatørteater og det er vi naturligvis stolte av!

Gratulerer til Jonatan!

Tildelingen begrunnes slik:

Jonatan er 17 år, bosatt i Gjerdrum, og har gjennom mange år markert seg sterkt innen kulturlivet i Gjerdrum.

Jonatan har vært med i Gjerdrum amatørteater (GAT) i mange år, og de siste årene stadig vært å se i sentrale roller i stykkene de har presentert. Han viser stor innlevelse og er meget dyktig i sitt skuespill.

Jonatan har også vært svært aktiv i kulturskolen, både innen musikk og visuell kunst. Når det gjelder det siste har han utmerket seg spesielt gjennom sine mange kreative og flotte produksjoner og kunstverk. I 2016 har det resultert i deltakelse i landsmønstringen i UKM, som går av stabelen i Trondheim mot slutten av juni!

Jonatan utforsker stadig nye uttrykk, i det siste blant annet video, grafisk design og blanding av ulike kunstuttrykk. Han er også engasjert i rollespill.

Jonatan er en meget dedikert og dyktig kulturutøver i Gjerdrum, og fremstår med dette som et flott forbilde for andre! En verdig vinner av årets kulturpris for unge utøvere.