Skjønnheten og Udyret møtes i Kulturhuset

Skjønnheten og Udyret møtes i Kulturhuset

De 20 ungdommene i Gjerdrum amatørteater forteller i høst historien om Skjønnheten og Udyret. Magien fra filmhistorien overføres til scenen i Gjerdrum kulturhus. Forestillingen har premiere torsdag og spilles til søndag.

Gjerdrum amatørteater – GAT – har torsdag premiere på “Skjønnheten og Udyret JR”. 20 unge amatørteaterskuespillere bringer den klassiske historien til scenen i Disneys versjon.

Historien om Skjønnheten Belle og Udyret er en klassisk historie om kampen mot det onde, mennesker som ikke er som de kanskje fremstår og mye magi.

Magisk musikk og opplevelser

Den mest kjente versjonen er kanskje Disneys tegnefilm. Versjonen som presenteres i Gjerdrum denne uken bygger på Disneys Oscarvinnende tegnefilm. En film som har inspirert regissør Christoffer Paulsen:

– Skjønnheten og Udyret er uten tvil en av filmene som var utrolig viktig for meg da jeg var liten, og jeg vet at jeg ikke er alene, forteller Paulsen, og fortsetter:

– Jeg husker fremdeles følelsen av å sitte helt tett opp mot TV-en vår og måpe av den film-magien Disney hadde skapt, og jeg var ikke den eneste som var bergtatt.

Det er denne magien som overføres til scenen i Gjerdrum kulturhus denne uken:

– Ungdommene i Gjerdrum Amatørteater har fått utfordret seg på store sang- og dansenumre og en spennende teaterform hvor de alle er med på å fortelle historien. Denne utfordringen har de tatt på strak arm, og de har jobbet utrolig hardt for å sette sammen denne forestillingen.

Christoffer Paulsen lover at arbeidet har gitt frukter:

– Det har resultert i en magisk, varm og morsom historie som vi alle er utrolig stolte av.

Stor dugnadsinnsats gir frukter

Camilla Sandum er leder av Gjerdrum amatørteater og understreker det regissøren sier:

– Noe av det morsomste med teater er å se ungdommer som fra første øvelse kaster seg over oppgaver og å få oppleve hvordan de vokser videre. Det ligger mye hardt arbeid i veien frem til ferdig forestilling, og vi er veldig stolte av alle ungdommene og alt de får til.

– Sammen skaper vi, både voksne og ungdommer, et trygt miljø der det er lov å være seg selv, forteller Camilla Sandum.

Sammen skaper vi, både voksne og ungdommer, et trygt miljø der det er lov å være seg selv!

Camilla Sandum, leder i GAT

Hun trekker også frem innsatsen som gjøres bak scenen av foreldregruppen:

– Det er mange som ofrer mye av sin fritid til teatret. Det er takknemlig å få arbeide med så kreative mennesker, og jeg slutter aldri med å bli overrasket over hvor løsningsorienterte, oppfinnsomme og kreative alle er.

Gjerdrum amatørteater spiller Skjønnheten og Udyret JR i Gjerdrum kulturhus.

Torsdag 28. november klokken 19.00
Fredag 29. november klokken 19.00
Lørdag 30. desember klokken 15.00
Søndag 1. desember klokken 14.00 og klokken 18.00

Kjøp billetter her: https://ebillett.no/gjerdrumkulturhus